NEWS

Jelmagyarázat:      Honlap -       E-mail -       Térkép -

Adalékok a Pécsi Programkártyához


A Pécsi Programkártya rendszer kidolgozásán már évek óta fáradozunk. Szeretnénk a városban elérhető kedvezményeket összegyűjteni és elérhetővé tenni a lakosság számára.

Az eredetileg meghirdetett májusi kártyakiadás sajnos több okból is csúszást szenved:

Pénzügyi problémák

A kártya mögött felsorakozó pénzintézetek –különböző hivatkozással- kihátráltak a projektből, ezért a kártyák előállítási díját is nekünk kell állni. Kis civil szervezetként ezen összeg fedezetét sem voltunk képesek felmutatni, csak szeptemberre jutunk hozzá a 2011-es év működési támogatásához, amiből e beszerzést meg tudjuk valósítani. Sajnos az SZJA 1 %-ok még később állnak majd rendelkezésre, így hiába kaptunk jelentős támogatást –amit ez úton is köszönünk a felajánlóknak-, ezen összeg csak az ősz folyamán érkezik meg hozzánk.  

 

Koordinációs nehézségek

Többszöri megkeresés ellenére sem tudtunk érdemi párbeszédet kialakítani a Tüke kártya mögött álló városi képviselettel. Tanulmányokat és elemzést készítettünk a pécsi tüke kártya továbbfejlesztési lehetőségeiről és felhasználási módjáról. Hiába. Szintén zárt kapukra találtunk az egyetemi egyeztetések során, nem sikerült metszeteket találni a PTE és a Programkártya elképzelés között. Nem tudunk tovább várni, ezért a saját erőforrásainkra támaszkodva, kisebb darabszámban, de magunk adjuk ki a kártyát.

 

Fejlesztési folyamatok elhúzódása

A tervezettnél lassabban halad a Pécsi Programkártya alapjául szolgáló webes foglalási felület, és a Facebook alkalmazás (Pécsi Kedvezmények) integrációja, ennek kialakítása most is folyamatban van. Szeptember hónapra elkészülünk és a felület működőképes.

 

A Pécsi kedvezmények alkalmazás lehet az a felület, ahová a kiemelten nagy kedvezménnyel igénybe vehető programesemények kerülhetnek. A kiemelt kedvezmények (30-50 %), a Pécsi kedvezmények alkalmazáson keresztül lesznek elérhetőek. Az alkalmazás mindenki számára elérhető, azonban a nagyobb kedvezmények esetén a kártyatulajdonosok előnyben részesülnek, a többiek csak a maradék jegyekre foglalhatnak, a határidő lejárata előtt. A Pécsi kedvezmények alkalmazás használatához facebook azonosító kell, a kártyások nem ezt fogják használni, hanem másik felületet (pecsiprogramok.hu/kartya).

 

Egy ilyen komplex rendszer segítségével még több pécsi programot, szolgáltatást tudunk bevonni, illetve meghirdetni. Részletek itt

Jelenleg itt tartunk.

 

Mi is a Pécsi Programkártya?

A Pécsi Programkártya alapvető célja egy széleskörű kedvezményeket biztosító egyedi rendszer kialakítása, mellyel számos szórakoztató és kulturális program és esemény vehető igénybe a városban.

A Pécsi Programkártya egy egyedi azonosítóval ellátott, személyhez kötött kártya, melyet a felhasználó több formában használhat fel.

-Állandó kedvezmények (kisebb összegű kedvezmények a kártyatulajdonosok számára)

-Eseti kedvezmények (komolyabb akciók, melyekről a heti Pécsi Programok hírlevélben értesítjük a felhasználókat).

Exkluzív ajánlatainkhoz csak a Pécsi Programkártya tulajdonosok férhetnek hozzá egyedi azonosítóval - így a 30-60% közötti kedvezmény sokszor csak a számukra lesz elérhető!

 

A Pécsi Programkártya segítségével 10-50% kedvezménnyel vehet részt a tulajdonos pécsi programokon. Az internet segítségével egy kedvezményfoglaló rendszert használva érvényesítheti foglalását és mindössze egyszeri éves tagsági díjat fizet. A kedvezmény mértéke minimum 10%, de több száz extra programesemény esetén 30-60%-os kedvezmény is elérhető lesz - kizárólag a Pécsi Programkártya tagjainak kialkudva. Így a kártya kiváltási költsége – más kártyáktól eltérően – már nagyon gyorsan, akár egy alkalommal felhasználva megtérül!

PPkártya

Mitől különleges és egyedi a Pécsi Programkártya?
Egyszerű
Nincs mögötte “rejtély, csoda, átvágás” - csak egy okos kezdeményezés, mely minden résztvevőnek hasznot hoz. Jól ismerjük a pécsi programkínálatot és tudjuk, hogyan lehet kihasználnunk előnyeit, és azokat a résztvevőkkel megosztanunk.
Profi partner - jó alkupozíció
A Pécsi Programok oldal és hírlevél tulajdonosa a Pécsi Egyetemisták Egyesület, amely már 2008 óta jelen van a piacon, felhasználóbarát rendszert épített ki, stabil kapcsolata van a partnereivel, és mivel megbízható, ezért jobb az alkupozíciója. Így a felhasználók a legjobb ajánlatokat rajtunk keresztül fogják kapni.
Kapacitás-kihasználás
A programesemények iránti érdeklődés ingadozik. Mivel a lehetőségek nem mindig kihasználtak, ezért alacsony kihasználtságú időszakban megéri olcsóbban, akár sokkal olcsóbban is meghirdetni egy akciót. A Pécsi Programok révén ezekről azonnal értesülni fognak.
Komoly működési tapasztalatok
A pecsiprogramok.hu oldalon keresztül, eddig kiosztottunk és sorsoltunk: 2500 féláras belépőjegyet (színház, koncertjegyek 50 % kedvezménnyel) összesen több 2.000.000 Ft megtakarításhoz segítve a rajtunk keresztül jegyet igénylő 1500 személyt.

 

Hogy lehet kártyát igényelni?

A Programkártya érvényességi ideje a kiállítástól számított 1 év.

Az éves kiváltás kedvezményes díja 2000 Ft. (2011. szeptember 30.-ig!)

 

Szeptember hónapban lehetőséget biztosítunk azok számára, akik csak barátkoznak a Programkártya kiváltásának gondolatával. Ingyenesen igényelhető egy átmeneti programkártya, mely betekintést ad milyen kedvezmények lesznek elérhetőek a kártyával.

Részletek itt (féláras akciók)

További információ: programkartya@gmail.com

facebook.com/pecsikedvezmenyek/

 

A WEB 2.0 alkalmazás - Pécsi Kedvezmények

A rendszeren keresztül jegyek foglalhatóak FB profillal vagy Programkártya azonosítóval egyaránt.

 

Az eredmény egy olyan információs és közösségi portál, ahol az adott programra azonnal tud jegyet foglalni, illetve véleményt fűzhet hozzá, lájkolhat, igénybe vehet várólistát, stb.

 

Az alkalmazáson keresztül lehet jelentkezni a meghirdetett kedvezményekre. A szoftver kihasználja a közösségi teret, mely során láthatóvá válik az is, hogy ha valamely ismerőse már jelentkezett az adott akcióra, ezáltal is ösztönözve a többieket, hogy érdemes csatlakozniuk, hisz más ismerősük is ott lesz. Ebben a formában ez a rendszer a közösségi vásárlásra ösztönzi a felhasználókat. Van lehetőség arra is, hogy a kedvezményekről értesítsék ismerőseiket, illetve megjelenítsék az üzenőfalon is (Facebook-os rendelésnél).  Amennyiben egy felhasználó jelentkezik az adott kedvezményre, de még sem tud elmenni, úgy az akció lejárata előtt max. 2 órával van lehetősége leiratkozni róla, hogy ezzel se vegye el mástól a helyet. A jegy megvételéről, módosításáról, törléséről a felhasználó automatikusan emailt kap. Minden rendeléshez tartozik egy egyedi kód, amellyel a felhasználó igazolni tudja a rendelését felhasználáskor.

A felhasználók nyomon követhetik a korábbi rendeléseiket, lejárt kedvezményeket, valamint az alkalmazáson keresztül is feliratkozhatnak a hírlevélre.

Minden akcióhoz biztosítjuk a hozzászólás lehetőségét, valamint a várólistára való feliratkozást. A várólista lényege, hogy a felhasználók azonnal értesítést kapjanak arról, hogyha az általuk kinézett kedvezmény jegyrendelését megnyitjuk, esetleg megnöveljük a rendelkezésre álló jegyek számát, esetleg ha valaki visszamondja a rendelését.

 

Az alkalmazás egy módosított változata elérhető a www.pecsiprogramok.hu „Akciók” fül alatt is, így azok is láthatják az aktuális akciókra jelentkezők számát, akik nincsenek belépve a facebook-on. Itt is látszanak a hozzászólások, amelyekhez nem csak facebook azonosítóval, hanem Yahoo, AOL és Hotmail azonosítóval is kommentezhetnek.

Valamint ezen az oldalon, jobb oldalt mindig megjelenik egy, kiemelt kedvezmény is az alkalmazásból.

Honlap E-mail Térkép
PTE FEEK: határon átnyúló projektekben is dolgozhatnak a hallgatók
PTE FEEK: határon átnyúló projektekben is dolgozhatnak a hallgatók
Pécs,
Telefon: -

A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara augusztus elején a magyar-horvát IPA együttműködési program keretében két, összességében 80 millió forint értékű pályázati projektet nyert el, amelyek kapcsolódnak a Kar eddigi programszervezési, kutatási és tudományos tevékenységéhez.

Az egyetem és a partnerintézmények szakemberei a horvát-magyar határmenti területen indított kutatásokba minél szélesebb körben kívánják bevonni a FEEK hallgatóit, annak érdekében, hogy elsősorban az önköltséges helyekre bekerült fiataloknak lehetőséget adjanak a költségtérítés összegének előteremtésére.

A projektek a kar profiljához illeszkedően a foglalkoztatással, valamint a nehéz helyzetben lévő emberek munkaerő-piaci esélyteremtésével kapcsolatosak. A korábbi együttműködések tapasztalataira építve a foglalkozás-egészségügyi területen fő cél a foglalkozások egészségi követelményeit tartalmazó, hiánypótló szakkönyv kidolgozása és megjelentetése. A szakmai anyag felhasználható a foglalkozás-egészségügyi orvosok, munkaközvetítők, munka- és pályaválasztási szakemberek tevékenységének segítésére, illetve továbbképzések indítására. A projekt új és átfogó ismereteket nyújtó, az egészséget, az emberi tényezőket, a környezetet és a foglalkoztatást összhangban kezelő szakirodalom elkészítésére, gyakorlati alkalmazására irányul.

A tevékenység másik területe egy különösen nehéz helyzetű csoport, a pszichésen akadályozott emberek foglalkoztathatóságának elősegítése. A kutatók szerint Magyarországon és Horvátországban a mentálisan akadályozott emberek nagy része meglévő képességeik alapján vagy azok fejlesztésével alkalmasak lehet, alkalmassá tehetők a munkavégzésre. Ennek ellenére a munkáltatói magatartások és a csoporthoz tartozó emberek bizonytalanságai gátolják e törekvést. A pszichésen akadályozott emberek esélyeinek javítása alapos helyzetfeltárással, szakmai, módszertani megalapozással, illetve az intézmények közötti együttműködés erősítésével oldható meg a program végrehajtása során.

A pályázati együttműködésben horvát részről az eszéki Egészségház (Dom Zdravlja Osijek), magyar részről civil szervezetként a Humán Innovációs Csoport vesz részt. A projekt vezetése a korábbi kooperáció alapján különösen számít a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, illetve az eszéki társszervezet (Hrvatski Zavod Za Zaposljavanje Osijek) szakmai közreműködésére.

Emellett várják valamennyi, a program megvalósításában érdekelt magánszemély és szervezet, intézmény, illetve különösen a lebonyolításban részt venni kívánó FEEK hallgatók jelentkezését az alábbi e-mail címek valamelyikén:

Foglalkozás-egészségügyi projekt: ipa2013ohp@gmail.com

Pszichikai akadályozottság és a munka világa projekt: ipa2013mdww@gmail.com

 

További információ:

dr. Nemeskéri Zsolt projektmenedzser, e-mail: nemeskeri.zsolt@feek.pte.hu

Szellő János kutatásvezető, e-mail: szelloj@vipmail.hu

Megosztom:     FacebookFacebook     TwitterTwitter