Romano Drom :: Nappali - Nappali

Romano Drom :: Nappali - Nappali

A Romano Drom 2019-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, jubileumi albuma ’Give me wine’ címmel a Riverboat Records (World Music Network) gondozásában jelent meg világszerte.

A Romano Drom az egyik legismertebb kelet-közép európai cigányzenekar, 1998-as alapítása óta a világzenei szcéna állandó szereplője. Koncertjeik minden alkalommal jó kedvre és táncra sarkallják a közönséget. Turnéik során bejárták a világot (30 országban több mint 500 koncertet adva), 20 év tapasztalata formálta a dalaikat karcosan sallangmentessé. A hétköznapokban rejtve virágzó urbánus folklór, a kortárs cigányzenei reflexió autentikus üzenete könnyedén hódítja meg akár a mainstreamhez szokott hallgatóságot is. A zenekar 7 eddig megjelent lemezanyagában, a repertoár gerincében, Kovács Antal alapító szerző az élő oláh zenei tradíció belső megújítására irányuló célkitűzése bontakozik ki. A szerzői célt legpontosabban fedő, néhol eltérő eredetű kultúrák zenei megoldásait magába olvasztva alakul világzenévé az anyag.
Borongós-érzelmes, ugyanakkor táncba hívó dalaik sodrása nyelvismeret nélkül is rímel a dob, basszusgitár hangszereléssel kiemelt hagyományos húros és ütős ritmushangszerek, a feldolgozott ősi dalok, s az új szerzemények összjátékára.
Az oláh cigány hagyomány új tartalmakkal gazdagított perspektívája, a harmonikusan egyöntetű sokféleség - a zenekar kiváló, a közönség hangulatára fogékony előadói képességei mellett - garancia a zenekar zajos sikerére.

Tagok:
Kovács Antal - zenekarvezető, dalszerző, énekes, gitáros
Balogh József - ének, gitár
Kovács Antal Máté - dob
Kovács Krisztián - ütős hangszerek, tánc
Bordás Péter - basszusgitár

Belépő: 500,- ft

A koncertet a Hangfoglaló Program támogatja.
www.nka.hu

 

https://www.facebook.com/events/2098929743542529/

Megosztom:     FacebookFacebook Nyomtatóbarát verzióNyomtatóbarát verzió


< vissza a programokhoz

HOZZÁSZÓLÁSOK


AJÁNLÓ - további programok a kategóriában

Pécsi Füstölgők Asztaltársasága (Pécsi pipaklub) - Pécsi Füstölgők Asztaltársaságának Hagyományőrző Egyesülete József utca. 4., Pécs, 7621
Pécsi Füstölgők Asztaltársasága (Pécsi pipaklub)
2020.07.02,
Pécsi Füstölgők Asztaltársaságának Hagyományőrző Egyesülete József utca. 4., Pécs, 7621