A művészet templomai: Gauguin Tahitin - Apolló Mozi Perczel Miklós u. 22, Pécs, 7621

A művészet templomai: Gauguin Tahitin - Apolló Mozi Perczel Miklós u. 22, Pécs, 7621

1891-ben Gauguin elhagyja Marseille-t, és a Csendes-óceán felé indul. Ezzel elkezdődik a festő utazása élet és művészet esszenciájának nyomában, ami végül az egyik legnagyobb modern művésszé tette.
A művészet templomai sorozat 2020. januári bemutatója Francia Polinézia, Tahiti és a Markézi-szigetek tájaira kalauzolja el a nézőket. A művész által hőn szeretett helyi lakosok segítségével felfedezhetjük azokat a mára legendássá vált területeket és útvonalakat, amelyek Gauguin világhírűvé vált festményeit inspirálták. Meglátogathatjuk azokat a helyeket, ahol a bambuszból és levelekből saját maga által ácsolt házakban olyan fényeket és színeket fedezett fel, melyek örökre megváltoztatták a művészetét, és megismerhetjük az őslakosok gátlásoktól mentes érzékiségét is, ami oly nagy hatással volt a festőre, hogy feladta érte korábbi életét. Ahogy Gauguin fogalmazott, „Le kellett hunynom a szemem, hogy elkezdjek látni”.
A művészet templomai sorozat korábbi, “Hitler kontra Picasso” című epizódját is jegyző Claudio Poli filmje segítségével a csendes-óceáni szigetvilág, Párizs, Bretagne és Edinburgh városain túl ellátogathatunk az Egyesült Államok legnevesebb múzeumaiba is, ahol Gauguin mesterműveinek többségét őrzik: a New York-i Metropolitan Museum of Art-ba, a chicago-i Art Institute of Chicago-ba, a washingtoni National Gallery of Art-ba és a bostoni Museum of Fine Arts-ba.

Az itt szereplő vetítési időpontok tájékoztató jellegűek, a műsorváltozás jogát fenntartjuk. További információ, vetítési időpontok és helyfoglalás: apollopecs.hu/gauguin-tahitin

https://www.facebook.com/events/619119521989990/?event_time_id=620185208550088

Megosztom:     FacebookFacebook Nyomtatóbarát verzióNyomtatóbarát verzió


< vissza a programokhoz

HOZZÁSZÓLÁSOK


AJÁNLÓ - további programok a kategóriában

Jojo Nyuszi - Cinema City
Jojo Nyuszi
2020.02.27,
Cinema City
Ne játssz a tűzzel - Uránia mozi
Ne játssz a tűzzel
2020.02.27,
Uránia mozi
OLDBOY - Apolló Mozi
OLDBOY
2020.03.04,
Apolló Mozi
Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk - Uránia mozi
Sajnáljuk, nem találtuk otthon - Apolló Mozi
Sajnáljuk, nem találtuk otthon
2020.03.05,
Apolló Mozi